وبلاگ پژوهشی سطح 2(مدرسه علمیه الزهرا(س))
سلام دوستان این وبلاگ کاملا پژوهشی می باشد
سلام دوستان این وبلاگ کاملا پژوهشی می باشد
موضوع پژوهش: ذکر از منظر قرآن و سنت
استاد داور : حجت الاسلام امیر عطار زاده
استاد راهنما : خانم قلمکاران
محقق : زهره موسوی نژاد
زمستان : 88
موضوع این پروژه ذکر خدا از منظر قرآن و سنت می باشد. این تحقیق در صدد آن است شناخت دقیق تری راجع به این موضوع و ابعاد آن ارائه نماید.
در حقیقت ذکر خدا عبارت است از یک حالت خدابینی روحانی و نوعی اتصال قلبی با مبدا هستی. ذکر خدا از یاد بردن هستی محدود خویش در رهگذر یاد اسمای الهی است که تداوم و استمرار آن زنگار گناهان را از دل می زداید، و ساحت دل را پاک و نورانی میگرداند. و بدیهی است که د ر این ارتباط و اتصال باطنی، مواهب معنوی فرآوانی نصیب انسان میشود.
آثار روحی و معنوی توجه به خدا به نسبت شدت و ضعف این توجه مختلف است. گاهی این آثار ناخود آگاه و ضعیف و گاهی آگاهانه و بسیار شدید است، به طوری که آثار حاصله از آن دل را منقلب و به اوج لطافت و اثرپذیری از عوالم باطن میرساند.
سوالات مطرح شده در این پژوهش عبارتند از :
- ذکر خدا به چه معناست؟ و مراتب آن چگونه است؟
- یاد خدا چه اثراتی در وجود انسان دارد؟
- پیامدهای اعراض از یاد خدا و موانع یاد خدا چیست؟
روش تحقیق در این پژوهش توصیفی (تحلیل محتوا) میباشد.
اهم نتایج حاصله از پژوهش انجام شده به قرار زیر است:
یاد خدا عامل نجات انسان و باعث سعادت دنیا و آخرت می شود - یکی از راههایی که سبب تقویت و تثبیت ایمان می شود و سیر قلبی انسان را به سوی معبودش سرعت میبخشد یاد حضرت حق می باشد. تداوم و استمرار یاد خدا زنگار گناهان را از دل میزداید و باعث بیداری و هشیاری انسان میشود.
انسان نباید خود را وقف زندگی مادی کند و مقصد را در خود و دنیای خود محدود سازد، بلکه باید خود را برای سفر پر فراز و نشیب ابدیت آماده و مهیا کند.
کلید واژه : ذکر
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط موسوي در 1393/10/24 ساعت 11:43:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |